Particulier

Ook voor jouw woning wil je wel weten hoe je kan besparen? Hiervoor stellen we jullie deze pagina ter beschikking met een bron aan informatie en links naar een aantal handige tools. 

Wij houden deze eveneens up-to-date betreffende de geldende wetgeving en de mogelijke premies.

Ons energieverbruik terugschroeven is hoog dringend, en niet moeilijk.

Als je dit initiatief leuk vindt, share onze website dan via de social media knoppen onder. Dit geeft ons de mogelijk om verder te werken aan wat ons aanbelangt: een energiezuiniger stukje planeet!

Tips voor gedrag en kleine aanpassingen


Besparen hoeft niet veel geld te kosten. Wel soms een verandering van gewoontes, een beetje van uw tijd of een kleine moeite. Met deze tips en aanpassingen beperkt u uw energieverbruik, de meeste kosten niks.

Structureel besparen thuis

Wie zich erop toelegt, kan het energieverbruik thuis zelfs tot de helft terugdringen. Alles staat of valt met de energiezuinigheid van de woning zelf. De toestellen die u aankoopt en uw gedrag spelen natuurlijk ook mee.

Jaarlijkse energieverbruik gezin

Een doorsnee Vlaams gezin (2,2 personen) dat in een rijwoning woont en niet elektrisch verwarmt, betaalt jaarlijks rond de 2000 euro* aan energie. Veel gezinnen leven nog een stuk boven dat gemiddelde.

energievreters website

Wat doet ‘energievreters’? Met deze website kan je het energieverbruik en de CO2-uitstoot inschatten (en verminderen !) van de (huidige of toekomstige) apparaten en materialen van je woning.

tips om zuinig te stoken

Het onderhoud en de afstelling van uw ketel is een zaak voor een erkende onderhoudstechnicus (of soms een geschoold vakman). Toch kunt u met een aantal kleine ingrepen al heel wat energie besparen, zonder in te boeten aan comfort.

energiewinstcalculator

Bereken uw energiewinst voor energiebesparende maatregelen met een van de volgende calculators. Er wordt vanuit gegaan dat u de investeringen in 2016 uitvoert en betaalt.

 

subsidies

Wie als particulier investeert in energiebesparing, wordt beloond met heel wat premies en belastingverminderingen. Informeer u voor de werken goed over de ondersteuning die u kan krijgen.

Vlaamse Renovatiepremie

Hebt u plannen om uw woning te renoveren? Dan kunt u misschien rekenen op de steun van de Vlaamse renovatiepremie. Het bedrag van de renovatiepremie bedraagt 20% of 30% van de goedgekeurde facturen (excl. btw) en is voor de twee aanvragen samen maximaal 10.000 euro.

premies eandis 2016

Overzicht energiepremies

nuttige links